VEISERAGUU KÄSITÖÖPASTAGA: 4 portsu

KOOSTISAINED

Pastajahu semolina  250g

  • Muna                              2 tk
  • Oliivõli                           10ml
  • Sool                                  

 

Veiseliha kondiga tükk  1 kg

  • Õli
  • Vesi
  • Värske petersell
  • Värske tüümian
  • Loorberileht                1tk
  • Must terapipar           4tk
  • Vürts                            4tk
  • Sool

Pastajahu semolina  250g

  • Sega koostisosad omavahel tugevaks pastataignaks kokku
  • Mässi toidukilesse ja aseta 1-2 tunniks külmkappi
  • Rulli pastarullijaga või tagnarulliga õhukeseks ,umbes 1-2 mm paksuseks
  • Lõika noaga umbes 3-4 cm paksused ribad ja keeda soolaga maitsestatud vees kuni aldente

Veiseliha kondiga tükk  1 kg

  • Kuumuta potis õli ning pruunista veiseliha
  • Lisa potti kuum vesi maitseained ning kuumuta keemiseni
  • Alanda kuumus ja kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 3-4 h kuni liha kontidelt kergesti lahti tuleb
  • Võta pott tulelt , lase jahtuda ,eemalda liha luudelt
  • Koori keeduleemelt hangunud rasv ja pane puhastatud lihatükid uuesti potti ja kuumuta tasasel tulel veel umbes 2 h kuni raguu pakseneb
  • Maitsesta soolaga
  • Serveeri koos värske papardellega