Veiselihahautis

KOOSTISAINED

Vaja läheb: 
600-800 g veise sisefileed
5-6 kartulit
4 porgandit
4 hapukurki (Nõmme Köögivili)
1 suur sibul
2-3 küüslauguküünt
500 g tomatipastat (Pomi)
soola
pipart
oliiviõli
kuuma vett

Valmistamine:
1. Lõika veiseliha umbes 1cmx5cm pulkadeks. Pruunista liha oliiviõlis. Poole peal lisa juurde
sibula sektorid ning maitsesta soola ja pipraga. Prae edasi nii kaua kuni sibul on klaasjas.
2. Kuni liha on pannil lõika porgandist ja hapukurgist umbes 4mmx5cm pikad pulgad. Aseta
porgand ja hapukurk ahjupoti* põhja koos tükeldatud küüslauguga.
3. Aseta praetud liha ahjupotti porgandi ja hapukurgi peale, seejärel kalla üle tomatipastaga ja
keeva veega. Vett peab olema nii palju, et liha oleks kaetud. Küpseta segu ahjus 225-kraadi
juures nii kaua kuni valmistad kartulid.
4. Koori kartulid ja lõika umbes 8mmx8mm pulkadeks. Seejärel prae kartulid õlis suuremal
kuumusel pruuniks. Kartulid peavad jääma pooltoored!
5. Kui kartul on valmis lisa ka need ahjupotti ja sega läbi. Pane azuu uuesti ahju nii kauaks kuni
liha on valmis ja muud komponendid pehmed.