Veisehautis Rabarberiga

KOOSTISAINED

400g veiseliha

250 g rabarberit

2 sibulat

2 sellerivart

1 porgand

1 kaneelikang

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud vürtsi

3 dl veisepuljongit

2 spl mett

oliivõli

soola, pipart

värsket hakitud peterselli

  1. Kuumuta pannil õli ja prae veiseliharibad kuumal pannil 3 minutiga pruuniks. Tõsta kõrvale.
  2. Kuumuta pannil õli ja prae sibulat, sellerit, porgandit 5 minutit keskmisel kuumusel. Lisa vürtsid ja kuumuta veel 1 minut.
  3. Tõsta liha pannile tagasi ja lisa kuum puljong. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning hauta kaane all vaiksel kuumusel 1-1,5 tundi, kuni liha on pehme. Lisa tükeldatud rabarber ja mesi.
  4. Hauta veel ilma kaaneta 15 minutit.
  5. Serveerimisel lisa hakitud peterselli.
  6. Juurde paku riisi, kuskussi või köögivilju.