Veise sisefilee peekoniga: 4 portsu

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Veise sisefilee 1kg
Külmsuitsupeekon 400g
Porgand 400g
Rohelise pipra terad 40g
Marsala vein 500ml
Köögiviljapuljong 1l
Või 150g
Punane sibul 100g
Peedilehed 80g
Sool
Pipar
Suhkur

Valmistamine:

- Puhasta sisefilee kelmetest ja mässi külmsuitsupeekonisse
- Kuumuta pann ja rösti peekonisse mässitud sisefilee kõik küljed kuldpruuniks
- Kuumuta ahi 180c juurde ja küpseta sisefileed ahjus 20-30 minutit kuni seest roosa
- Lase lihal puhata 10-20 minutit
- Lõika paraja suurusega portsud , serveeri koos porgandikreemi ja piprakastmega ja kaunista
peedilehtedega

Porgandikreem:
- Kuumuta potis õli ja lisa puhastatud kuubistatud porgand
- Prae kuni kuldpruun ja kata köögiviljapuljongiga
- Keeda kuni porgand on pehme ja püreesta köögikombainis
- Maitsesta soola pipra ja vajadusel suhkruga

Rohelise pipra kaste:
- Puhasta ja haki punane sibul
- Kuumuta pann õliga ,lisa punane hakitud sibul ja keskmisel kuumusel prae kuni sibul on
pehme
- Lisa rohelise pipra terad ,kuumuta ja lisa marsala vein
- Keeda kuni umbes 70% veinist on ära aurustunud
- Eemalda tulelt ja sega sisse toasoe kuubikuteks lõigatud või
- Maitsesta soola suhkru ja pipraga