Veise sisefilee parmesani-kartulipüreega

KOOSTISAINED

Veise sisefilee 800g
​​​​​​​
Parmesani-kartulipüree

kartul 400g
vahukoor 150ml
või 50g
riivitud parmesan 50g
soola ja musta pipart

Punaseveini-piprakaste
Punane vein 200ml
Roheline terapipar 10g
Veiselihapuljong 200ml
Sibul 1tk
Küüslauk 4tk
Maisiärklis 10g
Toiduõli 10ml
Soola ja suhkurt

Parmesani-kartulipüree
*keeda kartulid koorega ning seejärel koori
*kuumuta vahukoor koos võiga kuni või on sulanud ning vaikselt hakkab keema
*metallvispliga purusta kartulid samaaegselt aegamisi lisada vahukoore-või segu, kuni kartulipüree
on kreemjas ja siidine
*sega juurde riivitud parmesan ning maitsesta soola ja musta pipraga

Punaseveini-piprakaste
*kuumuta pott õliga , lisa hakitud sibul, küüslauk ning rohelise pipra terad ja kuumuta umbes 5
minutit vaiksel tulel
*lisa punane vein ja keeda keskmisel tulele umbes 5 minutit
*lisa veiselihapuljong ja keeda madalal tulel umbes 45-60 minutit
*kurna kaste läbi marli
*paksenda vähese külma veega kokku segatud maisitärklisega soovitud paksuseni
*maitsesta soola ning suhkruga

Veise sisefilee 800g
*puhasta sisefilee kelmetest
*lõika võrtseteks portsioniteks ristikiudu
*kuumuta pann õliga keskmisele kuumusele
*pruunista pannil kõik veisesisefilee küljed
*aseta veiseliha ahjupannile ning maitsesta soola ja pipraga
*küpseta ahjus 200c juures umbes 7-9 minutit
*võta liha ahjust välja ning lase lihal puhata umbes 20 minutit