Valge põldoa supp pastaga

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
2 dl valgeid aedube (Veski Mati)
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 varssellerit
4 dl liblikpastat
2 kanapuljongikuubikut
1 L vett
4 dl tomatimahla
soola
pipart
õli
serveerimiseks basiilikut

Valmistamine:
1. Leota aedube 8-12 tundi vees. Seejärel pese külma veega puhtaks ja keeda soolvees umbes
tund aega kuni oad on pehmed.
2. Haki sibul, küüslauk ja varsseller. Lisa paksupõhjalise poti põhja õli ning kuumuta sibul ja
küüslauk klaasjaks. Seejärel lisa juurde varsseller. Kui sibulasegu on kuldne lisa potti 1 L vett,
puljongikuubikud ja lase madalal kuumusel 5-7 minutit podiseda. Viimasena lisa pasta ja
keeda suppi veel 12-15 minutit.
3. Kui pasta on pehme, lisa supi sisse valmis oad ja tomatimahl ning lase veel korraks keema.
4. Valmis suppi serveeri koos värske basiilikuga.