Tagurpidi banaanikook

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
150g lehttaigent
4 banaani
150g suhkurt
serveerimiseks vanillijäätist, kaneeli, piparmünti

Valmistamine:
Koogi valmistamiseks läheb vaja nelja väikest keraamilist või metallist vormi.
Sulata paksupõhjalises potis pidevalt segades suhkur kuni see muutub läbipaistvaks ja kergelt
pruunikaks (jälgi hoolega, et suhkur kõrbema ei läheks). Aseta igasse vormi 2 supilusikatäit sulatatud
suhkurt. Lõika banaanid vormide kõrguseks ja aseta igale vormile 4-5 banaanitükki, sõltuvalt vormi
laiusest. Rulli kergelt lehttainas ja lõika noaga ringid (4 tk). Kata kõik vormid lehttaignaga (voldi taigna
ääred vormi sissepoole) ja küpseta ahjus 200-kraadi juures 20 minutit või kuni taigen on valmis.
Valmis kook keera ettevaatlikult taldrikule kummuli. Serveeri vanillijäätise ja kaneeliga, kaunistuseks
lisa piparmünti.