Suvised kanavardad

KOOSTISAINED

Toidu valmistamisel on inspiratsiooni saadud Britt Paju retseptist „Kanavardad ananassi ja
köögiviljadega“ Talleggi kodulehel.
Sellest kogusest valmib umbes 8 varrast.

Vaja läheb:
800 g broilerikintsuliha
2 spl sojakastet
4 spl oliiviõli
1 dl ananassimahla
3 küüslauguküünt
1 spl magusat tšillikastet
1 spl mett
tšillipipart
soola
pipart
0,5 ananassi
1 suur paprika
1 suurem zuccini
1 suur punane sibul

Valmistamine:
1. Lõika kana umbes 4 cm suurusteks tükkideks. Jälgi, et tükid väga suured ei oleks, sest
köögiviljad küpsevad üpris kiiresti ja kana võib sellisel juhul tooreks jääda.
2. Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, 2 spl õli, ananassimahl, tšillikaste, mesi, riivitud
ingver ning maitsesta segu soola ja tšillipipraga. Sega marinaadi hulka kanatükid ja lase sellel
vähemalt pool tundi maitsestuda (mida kauem seda parem).
3. Puhasta köögiviljad ning lõika enam-vähem kanaga samasuurusteks tükkideks. Nirista
köögiviljad 2 spl oliiviõliga üle ning maitsesta kergelt soola ja pipraga.
4. Puhasta ja lõika ananass sarnaselt köögiviljadega.
5. Hea oleks kasutada metallist grillivardaid aga nende puudumisel kasuta bambustikke. Aseta
varda otsa kordamööda köögiviljad, ananass ja kanakintsuliha ning küpseta grillil 15-20
minutit nii et kõik küljed oleksid ilusti kuldsed.