Sparglipirukas

KOOSTISAINED

Vaja läheb:

500 g pärmi-lehttainast

400 g sparglit

1 dl kohvikoort

1 muna

1 sl Dijoni sinepit

200 g Gouda juustu

Riivitud muskaatpähklit

soola, pipart

Valmistamine:

  1. Aseta pärmi- lehttainas ahjuplaadile ja küpseta pirukapõhi ahjus 200 kraadi juures ca 8 minutit. Võid küpsetada ühe suure pirukapõhja või lõika sobiva suurusega põhjad.
  2. Murra sparglivarte puine osa ära. Pane sparglid keeva soolaga maitsestatud vette ja keeda 1-2 minutit. Seejärel jahuta kiiresti külma vee all.
  3. Sega muna, kohvikoor ja sinep. Maitsesta munasegu soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga.
  4. Võta pirukapõhjad ahjust, lase jahtuda. Määri peale maitsestatud munasegu. Aseta peale sparglid.
  5. Riivi juust ja aseta pirukatele.
  6. Küpseta pirukaid 200 kraadises ahjus veel ca 10 minutit.