Seenerisotto

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Risottoriis                   280g

Shalottsibul                40g

Rapsiõli                        30ml

Või                               50g

Valge vein                 160ml

Rõõskkoor                 200ml

Parmesani juust        200g

Seentesegu                240g

Sool

Pipar

Suhkur

Värske tüümian

  1. Kuumuta rapsiõli keskmisel kuumusel koos risottoriisiga, lisa shalottsibul ning küpseta kuni sibul on kuldpruun  , vala peale valge vein ning hauta madalal kuumusel kuni enamus veinist on ära auranud.
  2. Puhasta seened ning prae 30g võiga kuni kuldpruunid
  3. Vala risottoriisile peale rõõskkoor , lisa praetud seened ning hauta kaane all madalal kuumusel kuni riis on pehme (vajadusel lisada vett et kõrbema ei läheks )
  4. Eemalda risotto pliidilt ja sega sisse järelejäänud või ning riivitud parmesani juust.
  5. Maitsesta soola pipra ning vajadusel suhkruga
  6. Serveerides peale raputada värsket tüümiani ning riivitud parmesani