Seene püreesupp neli portsu

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Seenesegu 750g
Mugulsibul 200g
Küüslauk 30g
Seenepulber 10g
Rõõskkoor 500ml
Sai 4 viilu
Värske tüümian 20g
Rapsiõli 10ml
Taluvõi 60g
Vesi 200ml
Sool

Valmistamine:
1. kuumuta pott vähese õliga , lisa eelpuhastatud seentesegu ja prae kuldpruuniks.
2. eraldi pannil prae keskmisel kuumusel 30g võiga mugulsibul ja küüslauk kuldpruuniks
3. lisa küpsetatud sibul ja küüslauk seentesegule , lisa 200ml vett , kata kaanega ja kuumuta umbes 5-20 minutit
4. lõika sai kuubikuteks raputa peale rapsiõli , natuke seenepulbrit ning värske tüümian , seejärel
küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadiga kuni kuubikud on krõbedad .
5. purusta seentesegu saumikseriga , lisa rõõsk koor ja kuumuta sobiva paksuseni , maitsesta soola ja seenepulbriga .
6. serveeri supikausist , raputa peale krõbedad saiakuubikud ning värsket tüümianit