RÖSTITUD PART

KOOSTISAINED

Part: 
Pardi rinnafilee 4 tk
Sool
Pipar

 

Krõbe Kale kapsas:
Kale kapsas 300g
Rapsiõli 5g
Meresool

Marineeritud porgand:
Vesi 500ml
Ingver 40g
Porgand 200g
Sool
Suhkur

Porgandikreem:
Porgand 400g
Köögiviljapuljong 1l
Või 80g

Rohelise pipra kaste:
Punane sibul 100g
Marsala vein 500ml
Või 150g
Mustsõstrad 150g

 

 

Part:
*lõika pardi rinnafilee kolmeks tükiks
*kuumuta pann keskmisele kuumusele ja lisa pardi rinnafileetükid nahaga allapoole
*küpseta kuni nahk on krõbe ja seejärel keera ümber ning küpseta valmimiseni
*maitsesta soola ja pipraga

 

Krõbe Kale kapsas:
*pese ja nõruta Kale kapsas
*Sega kokku vähese rapsiõliga ja meresoolaga
*Küpseta ahjus 160C juures umbes 10 minutit vahepeal segades

Marineeritud porgand:
*Lase vesi keema , lisa ingver , maitse järgi soola ja suhkurt ning keeda kuni sool ja suhkur on
lahustunud
*Eemalda marinaad tulelt ning sega sisse maitse järgi äädikat
*viiluta porgand pikkupidi õhukesteks laastudeks
*vala peale marinaad ja marineeri 2-3h

Porgandikreem:
*Kuumuta potis õli ja lisa puhastatud kuubistatud porgand
*Prae kuni kuldpruun ja kata köögiviljapuljongiga
*Keeda kuni porgand on pehme ja püreesta köögikombainis koos võiga
*Maitsesta soola pipra ja vajadusel suhkruga

Rohelise pipra kaste:
*Puhasta ja haki punane sibul
*Kuumuta pann õliga ,lisa punane hakitud sibul ja keskmisel kuumusel prae kuni sibul on pehme
*lisa Marsala vein
*Keeda kuni umbes 70% veinist on ära aurustunud ja lisa mustsõstrad
*Eemalda tulelt ja sega sisse toasoe kuubikuteks lõigatud vein
*Maitsesta soola suhkru ja pipraga