Rabarberikook kohupiimaga

KOOSTISAINED

/tainas/

120 g võid

2,5 dl jahu

1 dl suhkut

0,5 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

3 spl vett

/täidis/

600 g kohupiima

4 muna

1 dl suhkrut

7 rabarberivart

  1. Taigna jaoks sega kuivained ja lisa toasoe või. Haki kõik koostisained segamini. Tõsta veerand tainast kõrvale ja lisa ülejäänud tainale vesi. Sega. Laota tainas 24-26 cm koogivormi põhjale ja külgedele.
  2. Küpseta 200- kraadises ahjus 10-15 minutit.
  3. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa juurde kohupiim. Kalla segu eelküpsetatud tainale. Peale laota tükeldatud rabarber. Sinna peale laota ülejäänud tainapuru. Küpseta 200- kraadises ahjus 45-55 minutit.