Rabarberikook kohupiimaga ja Rabarberi ja maasika sorbett

KOOSTISAINED

Rabarberikook kohupiimaga
Vaja läheb:

/tainas/
120 g võid
2,5 dl jahu
1 dl suhkut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
3 spl vett
/täidis/
600 g kohupiima
4 muna
1 dl suhkrut
7 rabarberivart

Rabarberi ja maasika sorbett
Vaja läheb:

200 g rabarbereid
400 g maasikaid
0,25 dl (peeneteralist) suhkrut
1 spl palsamiäädikat
musta pipart

Rabarberikook kohupiimaga
Valmistamine:

1. Taigna jaoks sega kuivained ja lisa toasoe või. Haki kõik koostisained segamini. Tõsta veerand
tainast kõrvale ja lisa ülejäänud tainale vesi. Sega. Laota tainas 24-26 cm koogivormi põhjale
ja külgedele.
2. Küpseta 200- kraadises ahjus 10-15 minutit.
3. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa juurde kohupiim. Kalla segu eelküpsetatud
tainale. Peale laota tükeldatud rabarber. Sinna peale laota ülejäänud tainapuru. Küpseta 200-
kraadises ahjus 45-55 minutit.

Rabarberi ja maasika sorbett
Valmistamine:

1. Tükelda rabarberid kuubikuteks ja lõika maasikad neljaks, raputa peale suhkur.
2. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala rabarber ja maasikad ahjuplaadile, nirista peale
palsamiäädikas ja maitsesta pipraga. Küpseta 25 minutit. Võta ahjust ja püreeri.
3. Jahuta püree ja pane segu jäätisemasinasse või sügavkülma. Kui paned sügavkülma, siis võta
iga tunni tagant korraks välja ja sega, et ei tekiks jääkristalle.