Rabarberi-maasika krõbedik

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
400 g rabarberit
400 g maasikaid
100-150 g suhkurt
2 spl maisitärklist
/puru/
120 g täistera jämedaid kaerahelbeid
100 g nisujahu
60 g mandlilaaste
100 g demerara suhkurt
1 tl kaneeli
125 g võid
/serveerimiseks jäätist või vanillikastet/

Valmistamine:
1. Puhasta ja tükelda rabarberid ja maasikad. Sega juurde suhkur ja maisitärklis ning aseta segu
ühtlase kihina suuremasse ahjuvormi (hea oleks 26-28 cm läbimõõduga ümmargune
koogivorm või umbes 30*40cm kandiline).
2. Katte valmistamiseks sega omavahel kuivained ning seejärel näpi juurde külm või. Pudista
purusegu rabarberi-maasikasegu peale ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25
minutit kuni puru on pealt kuldne ja krõbe. Serveeri soojalt!