Rabarberi- juustukook

KOOSTISAINED

Vaja läheb:

 

Põhi:

200 g kaeraküpsiseid

50 g võid

 

Täidis:

100 g valget šokolaadi

400 g toorjuustu

150 g kohupiimapastat

150 g kaeraküpsiseid

 

Kate:

400 g rabarbereid

5 sl Muscovado suhkrut

1 sl kaneeli

50 g kaeraküpsiseid

Valmistamine:

 

  1. Koori ja tükelda rabarberid ning pane need suhkruga potti seisma seniks, kuni rabarberitest mahl välja tuleb. Seejärel keeda rabarberid madalal kuumusel moosiks.
  2. Püreesta rabarberid ja lisa kaneel. Lase segul jahtuda.
  3. Põhja valmistamiseks sulata või, purusta küpsised ja sega ühtlaseks massiks. Suru saadud mass koogivormi.
  4. Sulata šokolaad vesivannil ja sega toorjuustuga. Lisa juurde kohupiimapasta ja väiksemateks tükkideks murendatud küpsised. Viimasena sega täidisesse pool rabarberipüreest.
  5. Kalla täidis vormi jahtunud põhjale. Tõsta vorm külma ja lase seista jahedas vähemalt neli tundi kuni üle öö.
  6. Enne serveerimist kata kook ülejäänud rabarberipüreega ning kaunista küpsisepuruga.