Praetud räimed tomatikastmes

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
pool kilo räimefileed
250 g porgandeid
400 g purustatud tomateid
1 keskmine sibul
1 muna
0,5 L vett
1 tl 30% äädikat
1,5 tl soola
1 spl suhkurt
1 suur loorberileht
10 tera musta pipart
10 tera nelki
10 tera vürtsi
sidrunipipart
õli praadimiseks

Valmistamine:
1. Maitsesta kala soola ja sidrunipipraga. Vali umbes samas suuruses fileetükid ja pane need
kõhupooled vastamisi kokku.
2. Klopi muna ja maitsesta kergelt soola ja pipraga.
3. Paneeri fileed – selleks kasta kokkupandud fileetükid esmalt munasegusse ja seejärel jahu
sisse. Jälgi, et mõlemad pooled oleksid kenasti jahuga kaetud. Prae keskmisel kuumusel õlis
mõlemalt poolt kuldpruuniks.
4. Marinaadi valmistamiseks puhasta köögiviljad. Riivi suure riiviga porgand ja haki sibul.
5. Prae kõrgema äärega pannil õlis porgand ja sibul umbes 5 minutit.
6. Lisa pannile ülejäänud komponendid – purustatud tomatid, vesi, äädikas, suhkur, sool, pipar,
vürts, nelk ja lase umbes 10 minutit madalamal kuumusel podiseda. Vajadusel lisa lõpus veel
maitseaineid.
7. Lao praetud räimed paksupõhjalisse potti ja kalla peale tomatikaste. Lase kaladel veel umbes
pool tundi madalal kuumusel potis podiseda.