Porgandi- kaerahelbekook

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Tainas:
250 g kaerahelbeid
250 g võid
100 g fariinsuhkrut
3 tl vanillsuhkrut
150 g (täistera) nisujahu
3 sl linaseemneid

Täidis:
600 g kohupiimapastat
500 g hapukoort
350 g porgandeid
5 muna
5 õuna
1 apelsini riivitud koor
Kaneeli
Tuhksuhkrut

Valmistamine:

  1. Rösti pannil kaerahelbed 50 g võiga. Jahuta. Lisa suhkrud ja sega.
  2. Sega omavahel jahu, röstitud kaerahelbed, linaseemned. Lisa kuivainetele külm hakitud   või. Sega kuni tekib purune tainas.
  3. Riivi porgandid. Vahusta munad.
  4. Sega omavahel kohupiim ja hapukoor, lisa juurde riivitud porgandid ja riivitud apelsinikoor. Lõpuks sega hulka vahustatud munad.
  5. Puhasta ja tükelda õunad.
  6. Aseta ¾ purutainast ahjuplaadile, tõsta tainale kohupiima- porgandikreem. Raputa peale tükeldatud õunad. Maitsesta õunad kaneeliga. Viimasena puista peale ¼purutainast.
  7. Küpseta kooki 180- kraadises ahjus ca 60 minutit.
  8. Jahtunud koogile võid peale raputada tuhksuhkrut.