Pardikoiva confit hautatud punase kapsaga: 4 portsu

KOOSTISAINED

Vaja läheb: 

Pardikoib 4tk
Pardirasv 1kg
Tähtaniis 5g
Nelk 5g
Valge pipar 1g
Mesi 50g
Sool 5g

Hautatud punane kapsas :
Punane kapsas 600g
Või 150g
Sriracha kaste 30g
Värske tüümian 5g
Vesi või puljong 150ml
Sool, suhkur
rapsiõli

  1. sega kokku jahvatatud tähtaniis, nelk, valge pipar ,sool ning mesi
  2. puhasta pardikoivad ja määri peale ühtlane maitseainesegu kiht
  3. aseta pardikoivad ahjuvormi ja kata pardirasvaga (kui pardirasva pole sobib ka rapsiõli), kataahjuvorm fooliumiga
  4. küpseta ahjus 120C juures umbes 5-6 h
  5. haki punane kapsas
  6. kuumuta rapsiõli tulikuumaks , lisa hakitud punane kapsas ja rösti tugeva kuumusega
  7. lisa vesi või puljong ning värske tüümian ja hauta kuni kapsas on poolpehme
  8. lisa Sriracha kaste ,maitsesta soola ja suhkruga ning eemalda tulelt ja enne serveerimist sega sisse toasoe või