PANKOPANEERINGUS KRÕBEDAD KILUFILEED

KOOSTISAINED

PANEERITUD KILUFILEED:
Kilufileed 150g
Maisitärklis 50g
Panko riivsai 50g
Muna 1tk
Rapsiõli 150ml
Meresool
Must purustatud pipar

TARTAR KASTE:
Kreeka jogurt 150g
Värske kurk 50g
Paprika 30g
Murulauk 15g
Meresool

MARINEERITUD PORGAND :
Porgand 100g
Toiduäädikas 5ml
Suhkur 10g
Vesi 50ml
Meresool

KARTULISEKTORID :
Rapsiõli 30ml
Kartul 150g
Meresool

PANEERITUD KILUFILEED:

  1. Klopi lahti muna (võib lisada 1tl vet)
  2. Kata kilufileed maisitärklisega seejärel munaseguga ja paneeri pankoga
  3. Kuumuta pann rapsiõliga umbes 180 kraadini
  4. Prae paneeritud kilufileed mõlemalt poolt umbes 1 minut kuni kuldpruun
  5. Aseta köögipaberile nõrguma

TARTAR KASTE:

  1. Haki paprika , kurk ja murulauk väikesteks kuubikuteks
  2. Sega kokku kreeka jogurtiga ja maitsesta meresoolaga

MARINEERITUD PORGAND :

  1. Lase vesi potis keema
  2. Eemalda tulelt ja sega juurde suhkur , maitse järgi meresoola ja toiduäädikas
  3. Kata marinaad ja lase jahtuda
  4. Ribasta porgand ja vala peale jahtunud marinaad , lase marineeruda umbes 2-3 h

KARTULISEKTORID :

  1. Lõika kartul sektoriteks
  2. Kuumuta pann rapsiõliga , prae kartulisektoreid kuni kuldpruunid
  3. Aseta kuldpruunid kartulid ahjupannile ja järelküpseta ahjus valmimiseni