Muskaatkõrvitsa püreesupp krõbeda peekoni ja kreeka pähklitega

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Muskaatkõrvits puhastatud        900g
Mugulsibul                                 100g
Küüslauk                                    50g
Rõõskkoor  10%                        300ml
Külmsuitsupeekon                     200g
Sarapuu pähkel                         100g
Muskaatpähkel
Meresool
Must pipar
Rapsiõli

Valmistamine:

* Lõika kõrvits kuubikuteks (2x2cm),haki sibul ja küüslauk

* Kuumuta rapsiõli , lisa sibul , küüslauk ja pruunista

* Lisa kõrvitsakuubikud ja  kuumuta keskmisel tulel kuni kõrvits on pehme (vajadusel võib lisada      natuke vett ,et kõrbema ei läheks )

* Püreeri  saumikseri või blenderiga

* Aseta kõrvitsapüree potti koos rõõsa koorega (koore kogust võib vähendada või juurde lisada  vastavalt maitsele) ning kuumuta

* Maitsesta meresoola ,musta pipra ja riivitud muskaatpähkliga

* Laota peekon ahjuplaadile ja rösti ahjus 160c juures kuni peekon on krõbe

* Rösti sarapuupähklid pannil ning haki väiksemaks

* Serveeri kõrvitsa püreesupp , raputa peale hakitud sarapuupähkel ja krõbepeekon