Mangotort

KOOSTISAINED

Vaja läheb:

Põhi:

25 g võid

100 g tumedat šokolaadi

1 muna

1 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

0,75 dl tatrajahu

1 dl hakitud metspähkleid

0,5 tl küpsetuspulbrit

 

Kate:

500 g mangopüreed

200 g maitsestamata jogurtit

2 dl vahukoort

2 sl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

1 suure sidruni mahl

20 g želatiini

 

Kaunistamiseks marju, šokolaadi jmt.

Valmistamine: 

  1. Põhja valmistamiseks sulata või ja šokolaad.
  2. Vahusta muna suhkrutega. Sega hulka veidi jahtunud või- šokolaadi segu.
  3. Sega omavahel tatrajahu, küpsetuspulber ja hakitud pähklid. Lisa kuivained muna- šokolaadisegule.
  4. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit.
  5. Katte jaoks vahusta vahukoor suhkrutega. Sega ettevaatkukult hulka jogurt ja mangopüree.
  6. Kuumuta sidrunimahl potis keemiseni. Lisa želatiin kuuma, mitte keeva sidrunimahla hulka. Sega kuni želatiin on täielikult lahustunud.
  7. Nirista veidi jahtunud želatiinilahus kattesegu hulka.
  8. Kalla kate vormi jahtunud põhjale.
  9. Tõsta vorm külma ja lase tordil seista vähemalt neli tundi kuni üle öö.