MADALKÜPSETATUD SEAKAELAKARBONAAD 4 portsu

KOOSTISAINED

Vaja Läheb:
Sea kaelakarbonaad kitsas lõige 1kg
Punane vein 750ml
Mustsõstramoos 100g
Piprasegu 30g
Sool 6g
Miniporgandid 600g
Või 50g
Maasikad 100g
Mikroköögiviljasalat 50g

Kuumuta pann ja rösti sea kaelakarbonaadil kõik küljed kuldpruuniks

  1. Määri sealiha piprasegu ja soolaga , aseta ahjuvormi ja kata mustsõstramoosi ja punase veiniga
  2. Kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ja küpseta ahjus 120C juures umbes 3-4 h kuni liha on rebitav
  3. eemalda ahjust ja lase puhata umbes 30minutit ,seejärel vala kaste läbi marli/köögirätiku
  4. potti ja redutseeri poole vähemaks
  5. vajadusel maitsesta kastet
  6. lase lihal jahtuda kuni saab portsudeks lõigata
  7. kuumuta pann võiga ja lisa miniporgandid , maitsesta soolaga 
  8. samal pannil võib uuesti soojendada sealiha
  9. serveeri värskete maasikate ja mikroköögivilja salatiga