Madalküpsetatud sea kaelakarbonaad veinikastmega: 4 portsu

KOOSTISAINED

Vaja läheb:

Veinikaste :
Punane vein 300ml
Must kuivatatud ploom 150g
Rosmariin värske 20g
Šalott sibul 100g
rapsiõli
Sool,valge pipar

Kõrvitsapüree:
Kõrvits 200g
Sibul 50g
Küüslauk 20g
Või 40g
Vesi 100ml
Rapsiõli
Sool,pipar

Sea kaelakarbonaadi:
Sea kaelakabonaad 800g
Porgand 150g
Sibul 150g
Küüslauk 50g
Valge vein 1000ml
Sool ,pipar,suhkur

Miniporgand:
Miniporgand 200g
Või 20g
Tüümian värske 10g

Veinikaste:

  1. haki šalottsibul ja rösti vähese õliga , lisa mustad ploomid ning kuumuta.
  2. lisa punane vein ja rosmariin ja keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit
  3. püreest ja kurna läbi tiheda sõela
  4. maitsesta soola ja valge pipraga

Kõrvitsapüree:

  1. puhasta kõrvits , rösti kõrvits koos sibula ja küüslauguga ,lisa vesi ja hauta kaane all kuni kõrvits on pehme
  2. püreesta koos 40g toasooja võiga ning maitsesta soola ja pipraga

Seakaelakarbonaad:

  1. lõika sea kaela pikkupidi pooleks , rösti kuumal pannil kõik küljed kuldpruuniks .
  2. rösti sibul , küüslauk ja porgand kuumal pannil , lisa valge vein ja kuumuta umbes 5 minutit
  3. aseta liha ja köögiviljad ja liha ahjupannile ja kata fooliumiga
  4. küpseta 120c juures umbes 4 h (iga tunni järel jälgida kas oleks vaja lisada vett )
  5. jahuta toasoojaks ja lõika portsud
  6. grilli söe või gaasigrillil mõlemalt poolt umbes 3 minutit

Miniporgand:
Rösti miniporgandid või ja tüümianiga kuldpruuniks ,peab jääma veits krõmps keskelt