LÕHECARPACCIO (4 portsu)

KOOSTISAINED

Lõhefilee 400g
Punane peet 100g
Meresool jäme 100g
Till 20g
Punane sibul 150g
Õunaäädikas 30ml
Oliivõli 20ml
Suhkur
toidusool
Kapparid 60g
Kaunistuseks hernevõrsed või tüümian

Puhasta lõhefilee luudest ja kuivata köögipaberiga. Aseta puhastatud lõhefilee puhtale ning
kuivale köögirätikule.

Koori punane peet ja seejärel riivi peene riiviga. Määri lõhefilee riivitud punase peediga.
Raputa peale meresoola ja tilli segu. Kata toidukilega ja aseta umbes 12 h külmkappi.

Puhasta punane sibul ja lõika rõngasteks. Sega juurde õunaäädikas ja maitse järgi suhkurt
ning soola. Lase suletud anumas külmkapis seista 12 h.

Serveerimiseks puhasta lõhe peedist ja soolast ning kuivata köögipaberiga. Lõika lõhest
õhukesed viilud, raputa peale marineeritud sibula, kappareid, kaunistuseks hernevõrseid või
värsket tüümianit ning vajadusel maitsesta soolaga.