Kõrvitsarisoto

KOOSTISAINED

Oliivõli 50ml
hakitud sibulat 2tk
hakitud küüslauguküünt 2tk
risotoriisi 300g
tükeldatud muskaatkõrvitsat 400g
kuiva valget veini 1.5 dl
kuuma aedviljapuljongit 1 l
hakitud peterselli 20g
riivitud parmesani 100 g
soola ja musta pipart
Grillitud kanafilee:
Kanafilee 400g
Oliivõli 50ml
Küüslauk 2tk
Basiilik 20g

*lõika kanafilee õhukeseks
*marineeri kanafilee oliivõli, hakitud küüslaugu ning basiilikuga
*maitsesta soola ja pipraga
*grilli või prae kanafilee mõlemalt poolt umbes 3-4 minutit kuni valmis
*Kuumuta liitrises eraldi potis puljong ning hoia seda kergelt podisevana.
*Kuumuta potis oliivõli ning kuumuta selles hakitud sibulat hästi tasasel tulel 5 minutit.
*Lisa hakitud küüslauk ja prae veel nõrgal tulel 5 minutit. 
*Lisa riis, kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.
*Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta segades veel minut aega. 
*Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt,
kuni puljong on imendunud.
*Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja
potis on kergelt kreemjas valmis risoto. (Selleks kulub umbes 20 minutit või veidi rohkem).
*Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.