Kõrvitsapüreesupp kitsejuustukreemiga

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
600 g muskaatkõrvitsat
1 suurem sibul
1 küüslauguküüs
1 spl võid
7,5 dl kuuma köögiviljapuljongit
1 dl kuiva valget veini
100 g merevaiku
1 tl soola
musta pipart
/kitsejuustukreem/
100 g pehmet kitsejuustu
1,5 dl hapukoort
2-3 spl hakitud peterselli

Valmistamine:
1. Koori ja puhasta kõrvits, lõika pisikesteks kuubikuteks.
2. Puhasta sibul ja küüslauk ning haki peeneks.
3. Sulata pannil või, lisa kõrvits, sibul ja küüslauk ning kuumuta kuni sibul on kuldpruun.
4. Seejärel kalla segu supipotti, lisa valmis puljong (7,5dl vett ja 1 puljongikuubik) ja
vein.
5. Keeda kuni kõrvits on pehme, seejärel püreesta saumiksriga.
6. Lase supp veel korraks keema, samal ajal lisa segades hulka merevaik, sool ja pipar.
7. Kitsejuustukreemi valmistamiseks sega kitsejuust ja hapukoor kreemiks, lisa petersell.
Serveeri koos supiga.