Kõrvitsa-safrani risoto kammkarpidega: 4portsu

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Riis arborio 280g
Mugulsibul 50g
Valge vein 160ml
Parmesani juust 200g
Kõrvits 250g
Rapsiõli 10ml
Safran 1g
Kammkarbid 400g
Köögiviljapuljong 1l
Või 40g
sidrun
Sool
Pipar
Suhkur
Värske tüümian

Valmistamine:
- Kuumuta kõrgmate äärtega pann koos riisi ja rapsiõliga
- Lisa sibul ja kõrvitsakuubikud ning pruunista
- Lisa valge vein ning kuumuta kuni vein on riisi sisse imendunud
- Lisa nüüd vähehaaval kuum köögiviljapuljong, 1-2 kulbitäit korraga. Sega tasakesi peale
puljongi lisamist, kuni see on riisi sisse imendunud - alles siis lisa uuesti puljongit. Jätka
puljongi lisamist ja segamist, kuni riis on al dente (umbes 18 minutit).
- Lisa pidevalt segades riivitud parmesan kuni juust on sulanud
- Eemalda risotot tulelt ja raputa peale värsket tüümianit

Kammkarbid:
- Kuumuta pannil või keskmisel kuumusel. Lisa kammkarbid ja prae mõlemalt poolt umbes
poolteist minutit, kuni need on just läbi küpsenud.
- Tõsta kohe pannilt, maitsesta tilga sidrunimahla, meresoolahelveste ja värskelt purustatud
musta pipraga.