*Kiievi kotlet karulauguvõi ja kartuli-brokkolitambiga

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
4 väikest kanafileed
40 g karulauku
300 g toasooja võid
200-300 g riivsaia
40 g nisujahu
5 muna
6 kartulit
500 g brokkolit
soola, pipart
praadimiseks õli

Valmistamine:
1. Haki karulauk väiksemaks ning seejärel püreesta koos 150 g toasooja võiga ühtlaseks.
Maitsesta soolaga. Aseta maitsevõi külmkappi tahenema.
2. Torka iga kanafilee paksemasse otsa noaga sügav auk ja suru ettevaatlikult mõlemale poole
külje peale, et moodustuks väike tasku. Jälgi, et kõik küljed jääksid terveks!
3. Maitsesta kanafileed soola ja musta pipraga. Seejärel ava ühe käega kanafilee tasku ja teise
käega täida auk maitsevõiga.
4. Valmista ette kolm taldrikut – esimesse pane jahu, teise lahtiklopitud ja soola-pipraga
maitsestatud muna, kolmandasse riivsai.
5. Võta kanafilee, pöörita esmalt jahus, siis munas ja viimasena riivsaias. Korda tegevust 2-3
korda (jahusse ei ole vaja teistel kordadel kasta), et lõikekoht oleks korralikult kaetud. Tee
sama ka teiste fileedega ja seejärel aseta 30-60 minutiks külmkappi seisma.
6. Samal ajal keeda kartul brokkoliga soolvees pehmeks, kalla vesi ära ning seejärel lisa 150 g
võid ning tambi ühtlaseks.
7. Prae kanafileed igast küljest kuldseks (umbes 2-3 minutit külg) ja aseta siis ahjuplaadile.
Küpseta fileesid pöördõhuprogrammiga 180-kraadi juures 10 minutit.
Serveeri valmis kotlette kartuli-brokkolitambiga!