Kartuli-munasalat sinepikastmega

KOOSTISAINED

(värskeid) kartuleid (soovitavalt väiksemaid)

tilli, peterselli, murulauku

sinepiseemneid

keedetud mune

/kaste/

3 sl palsamiäädikat või valge veini äädikat

1 sl Dijoni sinepit

2 tl vedelat mett

1 dl oliivõli

soola, pipart

  1. Keeda kartulid.
  2. Keeda munad, nii et kollane jääb veidi vedelamaks, umbes 7 minutit.
  3. Haki ürdid.
  4. Rösti sinepiseemned kuival pannil.
  5. Kastme valmistamiseks sega kastme ained korralikult segamini.
  6. Lõika kartulid vastavalt suurusele kas pooleks või neljaks, vala peale salatikaste, sega.
  7. Lisa ürdid, sega.
  8. Puista peale sinepiseemned ja lisa pooleks lõigatud munad.
  9. Kaunista murulauguga.