Karamelline õunakook - 4 portsu

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
Õun granny smith  2tk

Suhkur           150g

Või                  60g

Vesi                 200ml

Sidrunimahl   10ml

Lehttaigen      250g

Vaniljejäätis   200g

  1. Koori ja puhasta õunad , lõika pooleks
  2. Tee suhkrusiirup veest ja suhkrust ning keeda õunapooled siirupis 2-3 minutit kuni poolpehmed
  3. Jahuta õunad , aseta lõigatud pool küpsetuspaberile allapoole , lõika lehttaignast parajad tükid ,et õunad ära katta .
  4. Karamellikastme jaoks kuumuta ahjukindlal pannil vesi ,sidrunimahl , või ja suhkur kuni kuldpruun .
  5. Aseta õunapooled koos lehttaignaga lõigatud pool allapoole pannile ,määri lehttaigen sulavõiga
  6. Küpseta ahjus 160C kuni lehttaigen on pealt kuldpruun
  7. Serveerides keera õunakook tagurpidi taldrikule ,aseta peale vaniljejäätise pall ja pannilt vala peale järelejäänud kaste ning värsked marjad .