Kanamaksa terriin

KOOSTISAINED

Vaja Läheb:
Kanamaks 500g
Portvein 200ml
Valge vein 150ml
Konjak 70ml
Šalottsibul 120g
Tüümian värske(ainult lehed) 20g
Rapsiõli
Või 82% 350g
Sool, pipar

  1. kuumuta rapsiõli lisa sibul ja kanamaks ning prae umbes 5 minutit
  2. lisa portvein , valge vein , konjak ning tüümian ning hauta kuni enamik vedelikku on aurustunud
  3. maitsesta soola ja pipraga
  4. püreesta köögikombainis , sega sisse toasoe või ning suru läbi tiheda sõela
  5. vala segu võiga määritud terriinivormi , tõsta vorm ahjuplaadile ja vala plaadile sooja vett kuni poole kõrguseni.
  6. küpseta ahjus umbes 120C 60 minutit
  7. jahuta terriin enne külmkappi panemist(külmkapis umbes 5h)
  8. serveeri virsikumoosi ning röstitud chiabattaga