Kana-klimbisupp

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
6 broileri poolkoiba
4 kartulit
3 porgandit
2 loorberilehte
2-2,5 l vett
soola ja pipart
maitserohelist: till, petersell, roheline sibul
/klimbid/
2 muna
50 g sulatatud võid
1 kulp kanasupi puljongit
3 spl mannat
6-8 spl nisujahu

Valmistamine:
1. Küpseta broileri poolkoibasid ahjus 200-kraadi juures umbes 40-45 minutit, et liigne rasv
välja saada ja kana tuleks kondi küljest lahti.
2. Valmis kana puhasta ja tükelda ning pane potti keema. Lisa supile väikseks hakitud porgand,
sool, pipar ja loorberilehed.
3. Koori vahepeal supile tekkinud vaht.
4. Kui porgandid on poolpehmed võta supist loorberilehed välja ning lisa tükeldatud kartul.
5. Klimpide jaoks vispelda munad, lisa juurde leige sulatatud või ja veidi jahtunud kanapuljong
ning seejärel manna ja nisujahu. Taigen peab tulema täpselt nii paks, et seda oleks võimalik
kahe lusika vahel vormida. Seejärel võta ühe lusikaga taigent, teise lusikaga silu pealt ilusaks
ja libista supi sisse. Klimbid on valmis kui nad pinnale tõusevad.
6. Valmis suppi serveeri maitserohelisega.