HAUTATUD LAMBA ESIKOOT: (4 portsu)

KOOSTISAINED

Lamba esikoot 1 kg(4x250g)
Valge vein 1l
Mugulsibul 200g
Küüslauk 100g
Tüümian värske 50g
Köögiviljapuljong 500ml
Juurseller 150g
Porgand 150g
Punane peet 150g
Kaalikas 150g
Oliivõli 30ml
Rosee pipar
Sool
Must purustatud pipar
Suhkur

Kuumuta pann ja rösti lambakoot pannil kuldpruuniks (kõik küljed).

Puhasta mugulsibul ja küüslauk. Aseta tükeldatud mugulsibul, küüslauk ja tüümian ahjuvormi
ja lisa lambakoot, valge vein ja köögiviljapuljong, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kata
kaanega kinni ning küpseta ahjus 160c juures umbes 4h või kuni koot on pehme.

 Peale küpsemist eemalda liha ahjuvormist, järelejäänud kaste kurna läbi sõela potti ja
seejärel redutseeri potis keetes umbes poole vähemaks (vajadusel maitsesta).

Puhasta köögiviljad ja lõika kangideks. Maitsesta oliivõli, soola ja pipraga ning küpseta ahjus
umbes 30 minutit 180c juures kuldpruuniks.

Serveeri valmis lambakoot röstitud köögiviljapadjal, kaunista purustatud roseepipra ja värske
tüümianioksaga.