GRILLITUD VEISE ANTREKOOT

KOOSTISAINED

Veinikaste:
Punane vein 300ml
Must kuivatatud ploom 150g
Rosmariin värske 20g
Šalott sibul 100g
Rapsiõli
Sool,valge pipar

Veise antrekoot:
Veise antrekoot 800g
Kobarkirsstomatid 400g
Meresoola helbed
Pipar purustatud
Oliivõli
Värske tüümian

Veinikaste:
Haki šalottsibul ja rösti vähese õliga, lisa mustad ploomid ning kuumuta.
Lisa punane vein ja rosmariin ja keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit.
Püreest ja kurna läbi tiheda sõela.
Maitsesta soola ja valge pipraga.

Veise antrekoot:
1.Lõika antrekoot neljaks lõiguks ristikiudu.
2.Määri kokku oliivõliga.
3.Maitsesta soola ,pipra ja tüümianilehtedega.
4.Lase marineeruda umbes 1-2 h toasoojas.
5.Grilli söe või gaasigrillil mõlemalt poolt 3-4 minutit.
6.Tõsta liha puhkama umbes 10 minutiks.
7.Määri kirsstomatid oliivõliga ja grilli mõlemalt poolt 1 minut ning maitsesta meresoolaga.