Grillil küpsetatud lõhefilee karulauguvõiga

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
1 suurem lõhefilee
200g toasooja taluvõid
koorega kartuleid
2 pakki külmutatud wokisegu*
palsamikreem (Cream Gourmante palsamiäädikas)
peotäis karulauku
värsket tilli
soola ja musta pipart

Valmistamine:
1. Esmalt valmista karulauguvõi – haki karulauk peeneks ja lisa 150g toasoojale võile, seejärel
lisa sool ja purusta saumiksriga ühtlaseks.
2. Maitsesta lõhefilee soola ja pipraga ning siis kata karulauguvõiga. Kõige peale raputa värsket
tilli.
3. Aseta lõhefilee fooliumisse** ja jäta ootele.
4. Pese kartulid hoolikalt puhtaks ning seejärel tee ükshaaval pikkupidi pooleks. Kalla
väiksemale taldrikule natukene soola. Võta üks pool kartulist ning kasta soola sisse, teisele
poolele pane viil võid ja tilli/karulauku. Aseta kartulipooled omavahel kokku ning mässi
hõbepaberisse. Korda sama tegevust teiste kartulitega.
5. Kartuleid võib küpsetada grillil või ahjus umbes 40-50 minutit või kuni kartulid on valmis.
6. Kui kartulid on juba umbes 20 minutit grillil olnud siis lisa grillile ka lõhefilee. Küpseta
keskmisel kuumusel umbes 30 minutit kuni lõhe on valmis. Lõhe võib kõpsetada ka ahjus.
7. Vahepeal valmista pannil wokisegu – kuumuta pann, lisa külmutatud köögiviljad ja
allesjäänud või ning hauta mõni minut kuni köögiviljad on kuumad ja mõnusalt krõmpsud.
Serveeri köögivilju balsamiäädikaga.
*Wokisegu asemel võib teha ka grillitud köögivilju varda otsas.
**Võta 2 lõhesuurust foolimi tükki, üks võiks olla veidi suurem. Aseta kõige alla suurem foolium, selle
peale väiksem foolium ning pane lõhe kõige peale. Keera väiksemal fooliumil ääred natukene üles, et
tekiks väike kauss, see ei lase võil pärast välja voolata. Seejärel keera suurem foolium pealtpoolt
omavahel kokku, et lõhe oleks ilusti kinni.