BESEE MUSTIKAKREEMI JA MARJASIIRUPIGA

KOOSTISAINED

Vaja läheb: 
Besee
4 munavalget
350 g suhkrut
10ml sidrunimahla

 

Mustikakreem
150g toorjuustu
75g külmutatud mustikaid
50g suhkurt
10ml sidrunimahla

 

Marjasiirup
150g külmutatud marju
50ml vett
50g suhkurt
20ml laimi või sidrunimahla

Besee
Vahusta külmkapist võetud munavalged külmas kausis , kui hakkab moodustuma tugev vaht,  siis lisada samaaegselt vahustades jupi kaupa suhkur , vahustada kuni suhkur on sulanud ja vaht on kohev , lõpus lisa samaaegselt vahustades sidrunimahl.
Määri ahjuplaadile õhukese kihina ja küpseta ahjus 70-80C juures umbes 2-3 h

 

Mustikakreem
Lisa mustikad ja suhkur  potti ning  keeda vähese veega umbes 7-8minutit
Püreesta mustikad ja suru läbi tiheda sõela
Sega mustikapüree toorjuustu ja sidrunimahlaga ja pane pritskotti

 

Marjasiirup
Keeda külmutatud marjad suhkru ja sidrunimahlaga umbes 10minutit
Kurna sõelaga marjad välja ja vajadusel keeda siirupit kuni paksene
Jahuta toatemperatuurile

 

Serveeri sügavamas taldrikus lisades kõigepealt pritskotist mustikakreem, seejärel marjasiirup ja peale murra beseetükid .