Aeglaselt küpsenud tomatid kitsejuustuga

KOOSTISAINED

Vaja läheb:
500 g kirsstomateid
2 tl peenestatud meresoola
0,25 tl suhkrut
1 tl kuivatatud tüümiani
30 ml ollivõli
200 g rukolat
200g pehmet kitsejuust
15 ml sidrunimahla
30 ml oliivõli
punt hakitud värsket piparmünti

Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Lõika tomatid pooleks, aseta ahjunõusse nii, et lõikepind jääb ülespoole.
3. Raputa poolitatud tomatidele soola, suhkrut, tüümiani ja pisut oliivõli.
4. Tõsta tomatid ahju, keera kuumus kinni. Jäta tomatid terveks ööks või päevaks ahju, ära
ahjuust vahepeal ava.
Salat:
1. Aseta rukola salatikaussi, lisa tükeldatud kitsejuust.
2. Lisa aeglaselt küpsenud tomatid.
3. Sega selles nõus, kus tomatid küpsesid, kokku sidrunimahl ja oliivõli ja kalla segu üle kogu
salati.
4. Raputa peale hakitud piparmünt.