• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

DETSEMBRIKUU RETSEPTID

 

 

*Suitsukana-riisisalat tšillikorvikestes

 

Vaja läheb:

1 kott aurutatud riisi (Tartu Mill)

400-500 g suitsutatud broilerikintsuliha

1 väike paprika

1 väiksem värske kurk (Luunja)

6 viilu võileivakurki (Salvest)

½ väikest sibulat

400 g majoneesi (Tarplan)

soola

suhkurt

1 pakk magusa tšilli rukkikorvikesi (Linkosuo Ruissipsi)

 

Valmistamine:

1.      Keeda riis vastavalt pakendil toodud juhistele. Lase jahtuda.

2.      Puhasta kõik ülejäänud komponendid ja haki väikesteks kuubikuteks.

3.      Sega kõik komponendid omavahel, lisa majonees ja seejärel maitesta soola ja vähese suhkruga.

4.      Serveeri salatit rukkikorvikestes.

 

Head isu!

 


 


 

*Pehme piparkook toorjuustukattega

 

 

Vaja läheb:

/taigen/

7 dl nisujahu

5 dl suhkurt

3 tl kaneeli

3 tl jahvatatud nelki

1 spl söögisoodat

5 dl keefiri

1 dl haput pohlamoosi

150 g sulatatud võid

/toorjuustukate/

200 g maitsestamata toorjuustu

3 dl tuhksuhkurt

50 g toasooja võid

/kaunistamiseks/

kreeka pähkleid

jõhvikaid

vaarikaid

 

Valmistamine:

1.      Sega taigna valmistamiseks kõik kuivained omavahel. Lisa juurde keefir ja pohlamoos ja sega kergelt läbi. Viimasena lisa jahtunud sulavõi ja sega kõik ühtlaseks (mida vähem segada seda parem).

2.      Kalla taignasegu küpsetuspaberiga vooderdatud suurele ahjupannile ja määri ühtlaseks. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit kuni kook on keskelt küps (katsu puutikuga, kui tikk jääb puhtaks on kook valmis). Valmis kook jäta jahtuma.

3.      Glasuuri valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust, või ja sõelutud tuhksuhkur kuni kreem on ilus valge (selleks kulub umbes 7 minutit).

4.      Määri toorjuustukreem jahtunud koogile ja aseta tunniks ajaks külmkappi seisma. Kõige parem on kook päev varem valmis teha ja enne serveerimist kaunistada pähklite ja marjadega.

 

Head nautimist!