• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

DETSEMBRIKUU RETSEPTID

* Veiselihahautis

 

Vaja läheb:

 

500 g veiseliha

1,5 dl jahu

õli

6 sl tomatipastat

3 sibulat

4 küüslaugu küünt

2 tšillikauna

3 porgandit

5 cm jupp ingverit

100 g kuivatatud ploome

100 g kuivatatud aprikoose

4 dl punast veini

4 dl veisepuljongit

1 kaneelipulk

1 tähtaniis

4 nelgitera

2 loorberilehte

soola, pipart

 

 

 

 

Valmistamine:

 

1.     Lõika liha kuubikuteks. Kasta liha soola ja pipraga maitsestatud jahu sisse ning pruunista  pannil. Tõsta patta ootele.

2.     Haki sibul, küüslauk, tšilli, porgandid ja ingver.

3.     Prae pannil koos tomatipastaga sibulad, küüslauk, tšilli ja porgandid ning lisa lihale.

4.     Lisa juurde kuivatatud ploomid ja aprikoosid ning maitseained, vala peale vein. Keeda madalal tulel kuni veini on pajas väga väheseks jäänud.

5.     Vala juurde puljong ning hauta madalal tulel 1,5-2 tundi kuni liha on täiesti pehme.

 


 

* Banaanileib

 

Vaja läheb:

 

2 dl demerara suhkrut

4 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

4 sl (toor)kakaopulbrit

100 g šokolaadi nööpe

3 banaani

3 muna

100 g sulatatud võid

50 ml (mandli)piima

 

Kate:

200 g toorjuustu

3 sl tuhksuhkrut

1 tl vanillsuhkrut

jõhvikatoormoosi

jõhvikaid

 

 

Valmistamine:

 

1.     Sega omavahel suhkur, jahu, küpsetuspulber, sooda, kakao ja šokolaadi nööbid.

2.     Vajuta banaanid kahvliga püreeks.

3.     Eralda munakollased munavalgest.

4.     Sega munakollased banaanipüreega, lisa juurde sulatatud või ja mandlipiim.

5.     Sega omavahel kuivaained ja banaani-munasegu.

6.     Vahusta munavalged ja sega õrnalt banaanimassiga.

7.     Kalla tainas keeksivormi ja küpseta 170 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit.

8.     Jahuta täielikult.

9.     Vahusta toorjuust koos tuhksuhkru ja vanillsuhkruga kohevaks vahuks ning laota jahtunud banaanileivale.

10.  Lisa juurde jõhvikatoormoos ja kaunista leib jõhvikatega.