• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

JAANUARIKUU RETSEPTID

 

*Tortilla kausikesed

Vaja läheb:

6 tortilla kausikest (Old El Paso)

400 g kodust hakkliha

150 g punast paprikat

2 marineeritud kurki (Talukurk Salvest)

200 g ananassi tükke omas mahlas

0,5-0,75 dl magusat tšillikastet (Eldorado Thai Sweet Chili)

4-6 tl ketšupit

120 g basiiliku mozzarellat

50 g riivitud juustu

oliiviõli praadimiseks

soola

musta pipart

 

Valmistamine:

 

1.      Haki paprika ja marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks.

2.      Prae pannil oliiviõlis hakkliha ja lisa lõpus paprika. Maitsesta soola ja pipraga. Kui paprika on kergelt pruunistunud lisa segule juurde magus tšillikaste ja võta pann tulelt.

3.      Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6 tortilla kausikest, igaühe sisse pane natukene ketšupit, seejärel paprika-hakklihasegu, kurk, ananass ning kõige peale mozzarella tükid ja riivitud juust.

4.      Küpseta tortillasid 225-kraadises ahjus nii kaua kuni juust on sulanud ja pealt kuldne. Serveeri kohe!

 

Head nautimist!


 


 

*Toorkook mustikatega

 

Vaja läheb:

/põhi/

½ tassi* kreeka pähkleid

½  tassi mandleid

1/3 tassi kookoshelbeid

peotäis rosinaid

12 kuivatatud datlit

1 spl tahket kookosõli

/täidis/

400 g india pähkleid

½ tassi agaavisiirupit

0,3 tl vaniljet

2 laimi mahl

¾ tassi tahket kookosõli

125 g mustikaid**

30 g vaarikaid**

½ tassi vett

 

Valmistamine:

1.      Leota india pähkleid 3-8 tundi vees.

2.      Põhja valmistamiseks lisa blenderisse kreeka pähklid, mandlid ja kookoshelbed, seejärel datlid ja rosinad. Blenderda kõik koostisained väiksemaks, kuid proovi jätta suuremaid tükke ka. Kõige viimasena lisa eelnevalt sulatatud kookosõli. Suru segu umbes 24-cm lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3.      Täidise valmistamiseks nõruta india pähklid. Lisa blenderisse mustikad ja vaarikad, vanilje, laimimahl, agaavisiirup ja pool vee kogusest. Alusta blenderdamist ja lisa järk-järgult sisse india pähklid. Sulata kookosõli ja nirista aeglaselt täidisele. Blenderda seni kuni on moodustunud täiesti sile mass ja enam tükke pole. Kui täidis jääb liiga paks lisa ülejäänud vesi.

4.      Vala täidis eelnevalt valmistatud põhjale ja aseta 24-ks tunniks külmkappi tahenema.

Serveeri koos endale meelepäraste marjadega.

 

*Retseptis on kasutatud 200 ml tassi.

**Võid kooki teha ainult mustikate või ainult vaarikate, maasikate vms meelepäraste marjadega ka!

 

Head nautimist!