• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

OKTOBRIKUU RETSEPTID

 

*Azuu

 

Vaja läheb:

600-800 g veise sisefileed

5-6 kartulit

4 porgandit

4 hapukurki (Nõmme Köögivili)

1 suur sibul

2-3 küüslauguküünt

500 g tomatipastat (Pomi)

soola

pipart

oliiviõli

kuuma vett

 

Valmistamine:

1.       Lõika veiseliha umbes 1cmx5cm pulkadeks. Pruunista liha oliiviõlis. Poole peal lisa juurde sibula sektorid ning maitsesta soola ja pipraga. Prae edasi nii kaua kuni sibul on klaasjas.

2.       Kuni liha on pannil lõika porgandist ja hapukurgist umbes 4mmx5cm pikad pulgad. Aseta porgand ja hapukurk ahjupoti* põhja koos tükeldatud küüslauguga.

3.       Aseta praetud liha ahjupotti porgandi ja hapukurgi peale, seejärel kalla üle tomatipastaga ja keeva veega. Vett peab olema nii palju, et liha oleks kaetud. Küpseta segu ahjus 225-kraadi juures nii kaua kuni valmistad kartulid.

4.       Koori kartulid ja lõika umbes 8mmx8mm pulkadeks. Seejärel prae kartulid õlis suuremal kuumusel pruuniks. Kartulid peavad jääma pooltoored!

5.       Kui kartul on valmis lisa ka need ahjupotti ja sega läbi. Pane azuu uuesti ahju nii kauaks kuni liha on valmis ja muud komponendid pehmed.

 

*Ahjupotile ei ole vaja ahjus kaant peale panna.

 

Head isu!



 

*Fetajuustu-köögiviljapirukas

 

Retsepti allikas: Toidutare

 

Vaja läheb:

/põhi/

3 dl nisujahu

125 g võid

3 sl vett

soola

 

/täidis/

1 suurem sibul

2 punast paprikat

2 zuccinit

2-3 küüslauguküünt

peotäis basiiliku lehti

2 sl riivjuustu

200 g fetajuustu

25 g võid

 

/kate/

3 muna

2 dl kohvikoort

must pipar

muskaatpähkel

 

Valmistamine:

1.       Põhja valmistamiseks näpi külm või jahuga segamini, lisa vesi ja veidi soola ning sega ühtlaseks. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas õhukeseks ning vajuta lahtivkäiva koogivormi põhja ja äärtele, torka keskele kahvliga augud sisse. Eelküpseta põhja 225-kraadi juures 10-15 minutit.

2.       Kui põhi on ahjus valmista ette täidis. Selleks puhasta paprikad ja zuccini ning haki kuubikuteks. Puhasta ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta sibulat koos küüslauguga võis kuldpruuniks, seejärel lisa paprika ja zuccini. Kuumuta kõik köögiviljad koos mõned minutid kuni suurem osa vedelikust on ära auranud. Kõige viimasena lisa hakitud basiilik.

3.       Võta põhi ahjust välja ja puista sinna peale riivitud juust, seejärel laota peale köögiviljasegu ja väikesteks kuubikuteks hakitud fetajuust.

4.       Katte valmistamiseks klopi munad, lisa koor ning maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Vala kate pirukale ja küpseta 200-kraadi juures 45-50 minutit.

 

 

Head nautimist!