• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

MÄRTSIKUU RETSEPTID

 

 

 

*Kanabruchettad

 

Vaja läheb:

1 pikk ciabatta

1 suur lihatomat või 2 keskmist tomatit

600 g kanafileed

200 g viilutatud juustu

bbq klassikalist kastet

oliiviõli

soola

pipart

broilerimaitseainet

värsket basiilikut

 

Valmistamine:

1.      Maitsesta kanafilee soola, pipra ja broilerimaitseainega. Prae pannil oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks kuni kana on valmis.

2.      Viiluta ciabatta ja pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga.

3.      Lisa ciabattale kanafilee viil, tomativiil ja juust ning küpseta ahjus 200-kraadi juures kuni ciabatta on alt krõbe ja juust sulanud.

4.      Valmis soojad ciabattad nirista üle bbq kastmega ja serveeri värske basiilikuga.

Head isu!


 


 

*Šokolaadi-mascarponetort

 

Originaalretsept ilmus OmaMaitse ajakirjas, autoriks Merilin Siimpoeg.

Vaja läheb:

/taigen/

200 g nisujahu

4 spl kakaod

1 tl soodat

0,25 tl soola

2 muna

150 g suhkurt

120 ml õli

70 ml keefirit

170 ml kuuma vett

/kreem/

500 g toasooja mascarpone kreemjuustu

200 ml vahukoort

100 g valget küpsetusšokolaadi

2 tl vanillisuhkurt

/kihtide vahele/

4 spl pohla või vaarikamoosi

kohvi

/kaunistamiseks/

vaarikaid

mustikaid

57% bitteri šokolaadi

 

Valmistamine:

1.      Sega omavahel kuivained – jahu, sooda, sool, kakao.

2.      Mikserda teises kausis omavahel munad ja suhkur kohevaks vahuks. Seejärel lisa õli, keefir ja kuum vesi. Sõelu munasegu hulka kuivained ja sega ühtlaseks.

3.      Jaga taigen kolmeks ning küpseta iga osa eraldi vooderdatud lahtikäivas koogivormis 175-kraadi juures 18-20 minutit. Lase biskviitidel täielikult jahtuda.

4.      Kreemi tegemiseks sulata vesivannil valge šokolaad. Vahusta kausis vahukoor, lõpus lisa mascarpone, vanillisuhkur ja veidi jahtunud valge šokolaad ning sega ühtlaseks. Jaga kreem kolmeks.

5.      Tordi kokkupanekuks aseta esimene koogikiht tordialusele, torka kahvliga sisse pisikesed augud, niisuta biskviiti kohviga ning seejärel määri peale pool moosikogusest ning siis üks osa kreemist. Tee samamoodi ka järgmise kihiga. Kolmas ehk pealmine kiht niisuta kohviga, määri peale viimane osa kreemist ja seejärel kaunista marjade ja vesivannil sulatatud šokolaadiga.

6.      Lase koogil enne serveerimist paar tundi külmkapis tahkuda.

 

Head nautimist!