• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

JUUNIKUU RETSEPTID

 

*Suvised kanavardad

 

Toidu valmistamisel on inspiratsiooni saadud Britt Paju retseptist „Kanavardad ananassi ja köögiviljadega“ Talleggi kodulehel.

 

Sellest kogusest valmib umbes 8 varrast.

 

Vaja läheb:

800 g broilerikintsuliha

2 spl sojakastet

4 spl oliiviõli

1 dl ananassimahla

3 küüslauguküünt

1 spl magusat tšillikastet

1 spl mett

tšillipipart

soola

pipart

0,5 ananassi

1 suur paprika

1 suurem zuccini

1 suur punane sibul

 

Valmistamine:

1.      Lõika kana umbes 4 cm suurusteks tükkideks. Jälgi, et tükid väga suured ei oleks, sest köögiviljad küpsevad üpris kiiresti ja kana võib sellisel juhul tooreks jääda.

2.      Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, 2 spl õli, ananassimahl, tšillikaste, mesi, riivitud ingver ning maitsesta segu soola ja tšillipipraga. Sega marinaadi hulka kanatükid ja lase sellel vähemalt pool tundi maitsestuda (mida kauem seda parem).

3.      Puhasta köögiviljad ning lõika enam-vähem kanaga samasuurusteks tükkideks. Nirista köögiviljad 2 spl oliiviõliga üle ning maitsesta kergelt soola ja pipraga.

4.      Puhasta ja lõika ananass sarnaselt köögiviljadega.

5.      Hea oleks kasutada metallist grillivardaid aga nende puudumisel kasuta bambustikke. Aseta varda otsa kordamööda köögiviljad, ananass ja kanakintsuliha ning küpseta grillil 15-20 minutit nii et kõik küljed oleksid ilusti kuldsed.

 

Head isu!


 


 

*Rabarberi-maasika krõbedik

 

Vaja läheb:

400 g rabarberit

400 g maasikaid

100-150 g suhkurt

2 spl maisitärklist

/puru/

120 g täistera jämedaid kaerahelbeid

100 g nisujahu

60 g mandlilaaste

100 g demerara suhkurt

1 tl kaneeli

125 g võid

/serveerimiseks jäätist või vanillikastet/

 

Valmistamine:

1.      Puhasta ja tükelda rabarberid ja maasikad. Sega juurde suhkur ja maisitärklis ning aseta segu ühtlase kihina suuremasse ahjuvormi (hea oleks 26-28 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm või umbes 30*40cm kandiline).

2.      Katte valmistamiseks sega omavahel kuivained ning seejärel näpi juurde külm või. Pudista purusegu rabarberi-maasikasegu peale ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit kuni puru on pealt kuldne ja krõbe. Serveeri soojalt!

 

Head nautimist!