• Soodsad hinnad, hea teenindus..
    Alati Sinu kodu lähedal...

  • Igakuised soodustooted...

SEPTEMBRIKUU RETSEPTID

*Kapsapirukas

 

Retsepti autor Ene Preem.

 

Vaja läheb:

/põhi/

250 g võid

300 g kodujuustu

350 g jahu

0,5 tl soola

1 tl suhkurt

/kate/

1-1,5 kg värsket kapsast

200 g riivjuustu

4 muna

250 g hapukoort

soola

pipart

suhkurt

hakitud tilli

 

Valmistamine:

1.      Põhja valmistamiseks sega kodujuust, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks. Aseta taigen katte valmistamise ajaks külmkappi.

2.      Haki kapsas peeneks ja hauta potis vähese veega poolpehmeks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga, lisa juurde hakitud till. Valmis kapsas nõruta sõelal kuivaks.

3.      Suru taigen väiksema ahjuplaadi põhja ja äärtele. Aseta peale kapsas, seejärel riivitud juust.

4.      Sega munad, hapukoor ja sool ning vala saadud segu ühtlaselt kattele.

5.      Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kate on pealt kuldne.

 

Head isu!


 


 

*Kodune toome salat

 

Vaja läheb:

3 kg värsket kurki

1 kg sibulaid

1 kg porgandeid

50 g tilli

0,5 l õli

3 spl äädikat

peotäis soola

peotäis suhkurt

 

Valmistamine:

1.      Koori kurgid ja haki väiksemaks (pikkupidi neljaks sektoriks ja siis viiludeks).

2.      Puhasta ja haki sibulad.

3.      Puhasta porgandid ja riivi jämeda riiviga.

4.      Aseta kõik komponendid suurde potti, sega ära ja jäta 24-tunniks seisma.

5.      Kuumuta kuni kõik muutub klaasjaks. Kontrolli kas soola on piisavalt, vajadusel lisa juurde.

6.      Valmis salat tõsta purkidesse ja sulge õhukindlalt kaanega. Salat säilib jahedas vähemalt aasta.

 

Head isu!